ERA Flats

Verduurzaming 392 woningen in Zwijndrecht feestelijk gestart

19 april 2019 | Nieuws | ERA Flats

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen een duurzame upgrade. Samen met de bewoners gaven de Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga, Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire en Hans van der Krogt namens Team ERAflats op dinsdag 16 april het officiële startsein voor de uitvoering.

Mooie stap in verduurzaming woningvoorraad Zwijndrecht

Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, geeft de flats in opdracht van Trivire een duurzame upgrade waarmee de 392 woningen weer helemaal toekomstproof zijn. Wethouder Huizinga benadrukte in zijn speech voorafgaand aan het startsein, dat de verduurzaming van de huidige woningvoorraad in Zwijndrecht een belangrijke pijler is van de gemeente. Naast meer wooncomfort voor de bewoners, draagt de verduurzaming bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Ook Tinka van Rood, bestuurder van Trivire, is blij met de samenwerking die de energietransitie in de Drechtsteden versnelt.

Een moderne nieuwe uitstraling en meer wooncomfort

Alle drie de gebouwen krijgen een vernieuwde uitstraling en de isolatie wordt verbeterd, waarmee een forse energiesprong wordt gerealiseerd. In de woningen vernieuwt Team ERAflats, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet. Samen met de isolatiemaatregelen betekent dit voor de bewoners een mooie verbetering van het wooncomfort. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio 2020 gereed.

Een luxe Bad-Huis om bewoners te ontzorgen

Om de bewoners tijdens de werkzaamheden maximaal te ontzorgen, heeft Team ERAflats bij de flats een Bad-Huis geplaatst. Hierin zijn luxe badkamers en rustruimtes aanwezig. De badkamers beschikken over een toilet, inloopdouche, een wastafel met spiegel, en zijn voorzien van ledverlichting en vloerverwarming. Ook een ruimte met wasmachine en wasdroger maakt deel uit van het Bad-Huis. In het ‘Huis-gedeelte’, de rustruimtes, is plaats voor zo’n 5 bewoners tegelijkertijd, die daar rustig kunnen verblijven op het moment dat Team ERAflats in hun woning aan het werk is. “We vinden het belangrijk dat de bewoners zich thuis blijven voelen tijdens deze ingrijpende werkzaamheden en hebben gedacht aan alle faciliteiten zodat de bewoners even tot rust kunnen komen”, aldus Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats. Het Bad-Huis is een ontwerp van architect Hein Doeksen.

Meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd in onderhoud

De start van dit project is voor Team ERAflats extra bijzonder; de combinatie van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour voert hierdoor bij meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd groot onderhoud uit. Voor de bouwer en naamgever van de markante flats, die in de hele randstad sinds de jaren ’60 en ’70 te vinden zijn, een extra feestelijk moment dus. Er kan nu echt gestart worden.

Zoekvenster sluiten